Wednesday, April 27, 2011

Monday, April 25, 2011

MOTIVASI DIRI


If you want to understand today,

you have to search yesterday



"Pearl S.Buck"

Friday, April 22, 2011

PIZZA HUT BUAT PROMOSI!!!

50% DISCOUNT..WOW SAVERS..HALF THE PRICE, SAME GREAT QUALITY..
Monday to Friday..Limited time offer..


Hmmm..interesting rite..so let's try..


Menu for today..




Creamy Carbonara..yummylicious..




And the rest...



Monday

~ Hawaian Chicken Personal Pan Pizza - RM4.50
~ 4pcs of WingStreet - RM 3.75







Tuesday


~ Meatball Bolognaise - RM 5.25

~ Assam Boi Fizz _ RM 2.45





Wednesday


~ Super Supreme Personal Cheesey Lava Stuffed Crust Pizza - RM 6.75
~ Soup of the day & Garlic Bread - RM 3.25





Thursday

~ Island Supreme Personal Pan Pizza - RM 5.50
~ Tropical Fizz - RM 2.45




Friday

~ Creamy Carbonara - RM 5.25

~ Garlic Bread - RM 1.50




Get your favourite dishes rite now..ceh..promote tu..ada percent x Pizza Hut..?? ngeh ngeh..






CONTEST BABY & DADDY MOMENT

Ngeh ngeh..join contest lagi..sssyiok pulak join2 contest nih kan..menang kalah belakang kire, kalu menang, alhamdulillah..kalu x pn, xpe..saja memeriahkan suasana pertandingan..ecehh (ayat klise artis gtu haha)






Contest baby n daddy moment ni di anjurkan oleh Pn. Darlee Zuris sempena promosikan blogshop beliau D'La Maya.. so korang leh terjah blog dia k.. klik kt banner tu pn boleh..



Syarat2 nak join contest nih senang bangat. Tengok list bwh ni ye :


  1. MESTI follow blog D'La Maya
  2. Klik 'LIKE' pada D'La Maya FB page. tidak wajib, tapi satu kelebihan jika klik ;
  3. buat satu entry dan letakkan SEKEPING sahaja gambar baby & daddy. baby mestilah berumur sehari hingga 2 tahun sahaja.
  4. Pastikan entry anda ada link terus ke entry ini.
  5. Tag sekurang-kurangnya 3 orang untuk join contest ini.
  6. Jangan lupa tinggalkan komen penyertaan anda ye.



Hadiah2nya....lumayan nih..


  • 1st price ~ items worth rm80
  • 2nd price ~ items worth rm60
  • 3rd price ~ items worth rm50
  • 3 consolation prices ~ worth rm30



Jangan terlambat ye..Closing date : 30 April 2011



So..presenting my luvly son n hubby berposing..





Nama : Aisy Zul Hafiy bin Zulkifli
Umur : 1 tahun 1 bulan 18 hari





Suka beno gamaknye hehe pic ni di ambil masa hubby g trek day kat USJ.. Anak jadi supporter ayahnye n gelakkan ayah dia time terjatuh masa amik corner ngeh ngeh.. Suka sangat pic ni sebab tengoklah senyuman mereka..ikhlas kan hehe



Oklah..b4 merapu lebih, anda ber-3 di tag untuk join sekali :->


  1. Nonie
  2. Alyyani
  3. Hanin

Wednesday, April 20, 2011

WORDLESS WEDNESDAY


Baby Donuts ~ 24pcs - RM 18.18



J.CO DONUTS..nyum nyum...minum petang terasa berisi..

Friday, April 15, 2011

DORIAN OH DOYAN

Akhirnye...ilang dah kempunan ku nak mam doyan.. Dah lama da teringin, tapi asal ajak jek hubbyku, xmoh..ALASAN :- da muak le mam doyan kecik2 dlu..asal bgn tdo jek, g tggu bwh pokok doyan, berbreakfast ngn doyan..hmm..me nk ckp pe..bohsan ler nk mam sorang2 kn...


Tragedi nih terjadi waktu lunch tadi..Ari jumaat kn rehatnye 2 jam, so one of opismate buat cadangan g mam doyan..pe lagi, we all setuju terusss..




Lokasi : Sungai Buah, Bangi Lama




Kira kg ada, longgok2 pn ada..nyum nyum..




Sya, Excited oke..hehe



Manis sgt..sedappp




Gelojoh bebeno haha



me..over oke..




Hasil setelah dikerjakan kami..

Alhamdulillah...kenyang..



Monday, April 11, 2011

Tuesday, April 5, 2011

CONTEST PHOTO ANAKKU CERIA


My first time gak join contest mcm nih..saja try luck..

Contest oleh Hanin, click lah kt link/banner ni ye tuk join sama..

Due date: 10hb April 2011..so cpt2 jgn lambat..




Hadiah nye best2...



First Prize:
1 Baju Gap Kids + 30 chocolates vanilla cuppyliciuos

Second Prize:
1 Baju Gap Kids + 20 chocolates vanilla cuppylicious

Third Prize:
1 Baju Gap Kids+15 chocolates vanilla cuppylicious




So pic yang di pertaruhkan ialah......




Aisy Zul Hafiy bin Zulkifli

1 tahun 1 bulan

Izanazira bt Ibrahim






Kawan2, jom join...


1. Azma

2. Fazi

3. Ana Suzana


THE MAGIC OF THINKING BIG

Beri peluang kepada diri anda untuk “think big”. Kesemua kisah kejayaan bermula dengan thinking big.



Ini adalah kerana, dengan mengimpikan sesuatu yang besar, anda memaksakan diri anda untuk menjadi lebih kreatif dan inovatif untuk mencapai sesuatu yang diluar jangkaan anda.



Sekiranya anda mempunyai sebuah kedai, fikirkan bagaimana anda boleh membina kedai-kedai tambahan (franchise).


Sekiranya anda sudah berjaya di negeri anda, fikirkan bagaimana anda boleh menambahkan kejayaan di mata negara (seluruh Malaysia).


Sekiranya anda sudah berjaya di Malaysia, fikirkan bagaimana anda boleh berjaya di peringkat antarabangsa.


Sekiranya pendapatan anda adalah RM1,000, fikirkan bagaimana anda boleh memperolehi pendapatan RM10,000.


Sekiranya pendapatan anda RM10,000, fikirkan pula bagaimana untuk memperolehi RM100,000!


Menurut sejarah, segala kejayaan yang cemerlang bermula dengan kebolehan seseorang itu dalam “think big”. Pepatah mat salleh mengatakan:


Shoot for the stars, if you don’t get it, you still get the moon!

(Bermatlamat untuk mencapai bintang-bintang. Sekiranya anda tidak kesampaian, anda masih mencapai bulan)


Maksudnya untuk memberi anda kebebasan berfikir sesuatu yang lebih hebat dan besar daripada zon selesa anda. Sekiranya sesuatu hebat itu tidak tercapai, anda masih lagi mencapai sesuatu yang amat membanggakan.

sumber : irfan khairi.com


Sebab Thinking Big lah saya pakai PB. Nak sihat, nak cantik bkn utk sapa, utk diri sendiri dan keluarga juga. Kalau x sihat, macamana nak jaga family saya. (WEAR IT)


Sebab Thinking Big lah saya ceburi bisnes PB ni. Lepas pakai, rasa sihat, kuat utk bekerja dan selain itu masyukkkk juga. (LIKE IT)


Sebab Thinking Big lah lepas saya dah rasa semua ni, saya nak ajak kamu semua rasa dan dapat apa yang saya sudah/bakal dapat. (SHARE IT)


Tak susah pun..Just FOLLOW THE LEADER.. Apa nak pening kepala, ikut je apa yang dah tersedia sebab yang terdahulu sudah melaluinya...


Monday, April 4, 2011

Iiiii Loveeee Uuuuuu...!!! Shaheizy Sam



Finally....Shaheizy Sam menang besarrrrr punye..
i like..i like..Congrats der..walaupun dia x tengok pun blog daku hehe


Paling best...lawak usop Wilcha ngn Johan nih..mmg terbaekkk la...Ce tgk..ce tgk..