Monday, June 27, 2011

SABAH - SEE U THERE




HAI ORANG - ORANG SABAH!!!






SAYA AKAN BERADA DI


KOTA KINABALU, SABAH



PADA 30HB JUN - 2HB JULAI INI









SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL DAN JUGA




NAK TURUT SERTA MENJADI USAHAWAN PREMIUM BEAUTIFUL







YANG BOLEH GENERATE INCOME UP TO 4-5 ANGKA SEBULAN






BOLEH CONTACT ME K..






Ei - 012-7461811


@


aisyeira@gmail.com


@


BBM PIN - 2297A54B

Thursday, June 23, 2011

WORDLESS WEDNESDAY


MIMO SABI.. HANDMADE SHOES




tq my husben for the last year bestday present..hahaha

Thursday, June 16, 2011

SOTONG SUMBAT TELUR





Bahan-bahan:



5 ekor sotong

500 ml air

3 biji telur

2 biji bawang besar, dicincang halus

1 tangkai cili hijau, hiris halus

1 tangkai cili merah, hiris halus

4 sudu makan rempah kari ikan / ayam (ikut suka)

2 sudu makan cili kisar

1 sudu makan kicap

1 sudu gula

1/2 sudu teh serbuk lada hitam

minyak masak

Lidi pencucuk

Garam secukup rasa




Cara - cara:




1. Pukul telur, 1/2 bawang, cili hijau, cili merah dan garam sehingga rata.



2. Panaskan minyak. Masukkan telur dan kacau hingga hancur. Angkat dan sejukkan.




3. Sumbatkan telur dalam sotong. Sematkan kepalanya dengan lidi.




4. Then, panaskan minyak di dalam kuali. Tumiskan baki bawang dan cili hingga naik bau.




5. Masuk rempah kari dan cili kisar. Bila garing, masuk air. Bila kuah hampir pekat, campurkan kicap, serbuk lada hitam, garam dan gula.




6. Akhir sekali, masukkan pula sotong sumbat. Kacau sekali-sekala hingga sotong masak dan kuahnya pekat. Tutupkan api.








GCB McDONALD'S IS BACK


yeay..!!! GCB is back.. starting from today 16 June 2011


Thursday, June 9, 2011

HARI BELIA NEGARA D PUTRAJAYA



Huhu da berkurun da cerita ni, baru nk update.. Kitorang pergi pada ari sabtu petang after zuhur lebih kurang kul 3petang gak baru gerak.. Memula pergi redah jek la cari kat mana tapak pesta nih sebenarnya.. Almaklumlah, tak berapa familiar, tapi kira tau la jalan Putrajaya nih cecikit..




Ok..memang senang je pergi sebab banyak betul signboard tunjuk mana patut di tuju.. Gud one la.. But then, masuk ke area tuh, mak aih... bersusun kereta nga tgu turn nak masuk.. Siap jammed lagi kt pintu masuk tuh..Kitoran ikut jalan ke Pejabat Perdana Menteri.. Tak moh amik risiko, keluar la balik coz kompommmm takde parking nih.. Pusing la satu Putrajaya u kan coz memang area tu sehala je kot.. Last2 patah balik ke depan Alamanda n nampak la sign Park n Ride ke tapak pesta tuh.. Then we olls decide naik bas jela..




So my first experience guna Park n Ride ni.. Oklah, senang nak dapat bas coz banyak, sentiasa je ada. pastu parking pn selamat kt situ.. Xyah la pikir nk cari tempat parking nti.. so berangkutla dengan basikal Aisy skali naik dalam bas.. Senang, xyah nak berdukung jek, dia pn selesa dok ctu




Turun bas, kena la pulak naik tram sebab jauh gak la katanye nak berjalan.. Da naik tram, kena pulak tunggu hampir 1/2 jam gak kitorang stay dalam tu sbb bg laluan kt PM yg kebetulan dtg time tu gak.. Dengan penuhnye org dalam tram, anakku da rimas2, da jerit2 nak keluar, last2 decide jalan kaki jelah.. Takdelah jauh pun..Kalau tau, dari tadi da jalan jek..cisssss





(antara aktiviti yg ada)




Banyak gler n panjang gler gerai @ booth ada dalam tuh.. Tapi memang puas la berjalan... Barang2 jual pn best2 gak n sempat la sambar apape yg patut.. We olls balik around da nak maghrib, itu pn x jalan sampai ujung..lakiku da tak larat n anakku da terlelap atas basikal tuh hehe but we're really2 enjoy n had fun..yolah..duit pn banyak torbang kannnn..





tanda ramainya orang...






uppsss..bkn ini yg kami bawak..hehe ada gaya seorang juara tak..






ada awek kt sebelah la..






dahla..jommm balik..






ups..before tuh, amik gambo la dolu...

Aisy say..BYE...

Tuesday, June 7, 2011

MILK PUMPING WHILE WEARING PREMIUM BEAUTIFUL

One of my fren ada beli premium beautiful but not from me la coz dia da pakai dari zaman anak dara lagi tapi la ni after kawin jek terus tak pakai, just use girdle jek coz she's afraid n don know how to milk pumping sambil pakai pb..Tak ke rugi tu.. Lagipun ia blh banyakkan susu badan kita lagi.. Bertuah anak..ada rezeki tuk dia..


So..let's share camna nak perah susu okeh..


First, longgarkan tali long bra tu (adjust macam tali bra tu) then just tarik cup ke bawah boobs, letakla corong pump dan pump mcm biasa.. If guna Medela Freestyle, guna 2 clip tu and clip kat long bra tu..










Then, adjust sikit cup bra supaya cover breast shield bagi tak jatuh ke bawah.. Then pump la macam biasa..




If pakai manual pump / pump elektrik yang kena pegang, then pegang sambil pump..





Itu sahaja..




So mummy2 yang ada premium beautiful and still milk-pumping, sila lah pakai dengan senang hati.. Tak susah mana pun.. Rugi kalau di biarkan pb ni tanpa pakai coz ia boleh tambahkan susu badan sekali.. ALL IN ONE kan..



OR



Yang nak beli premium beautiful, just contact me k..


i'll show u how to measure and wear it..

HAPPY ANNIVERSARY

2 years ago..


11 am at Masjid Abidin Taman Sri Skudai, i'm officially wife to Zulkifli Juma'in.



Touch up b4 akad nikah



wif my cousins, sister n bff


Alhamdulillah..selesai..sekali lafaz..



muka bru pas nangis..kuikui


my bff ina wif her husband, man..


both family..



Time bersanding..

quarter of family in law..



my lovely PAMA n half of aunts



my best eva frens..









NOW.....!!!!!!


We wif my lovely lovely and handsome son...




LOVE BOTH OF U..

YOU'RE MY STRENGTH..MY SOUL N MY HAPPINESS